• -25%
  • Nou
Mix Condimente Carne E.DE.AFUMAT 80 g
search
  • Mix Condimente Carne E.DE.AFUMAT 80 g
  • Mix Condimente Carne E.DE.AFUMAT 80 g

Mix Condimente Carne E.DE.AFUMAT 80 g

31,00 lei
23,25 lei Salveaza 25%
Include TVA

Mix de Condimente pentru pregatirea carnii in vederea afumarii.

Cantitate

Reteta acestui amestec de condimente este dezvoltata impreuna cu  prietenul meu in ale condimentelor, de la E.DE.PORC din Galati, un profesionist si un pasionat in ale BBQ-ului, afumaturilor artizanale realizate cu simtul gustului si al raspunderii. Este o reteta care NU contine sare, zahar, aditivi, antiaglomeranti si care va ofera libertatatea de a sara sau conserva produsele dupa gust. Se potrivesc in special la preparatele din carne de porc,dar le puteti folosi cu incredere si la alte tipuri de carne. Toate amestecurile noastre de condimente sunt produse in Romania!

INGREDIENTE: paprica, usturoi granulat, cimbru, foi dafin, ienibahar, fenicul, piper negru, piper verde, coriandru.

DOZAJ: La fiecare 1 kg de carne se folosesc minim 25g de condimente, la care se adaugă între 25-30g sare fără iod și se masează bine carnea cu amestecul rezultat, pe toate părțile. 

RECOMANDĂRI: Se poate vida carnea după condimentare, sau se poate așeza în recipiente închise, cât mai ermetic. O dată la 2 zile, se mută piesele de carne între ele, sau se masează, dacă sunt vidate în pungă. 

Timp de marinare: Se păstrează carnea la marinat la rece (+2 ... +8°C) între 5 si 10 zile, în funcție de grosimea pieselor de carne. 

Pregatirea cărnii în vederea afumării: după marinare se spală carnea în apă rece, sau se clătește cu vin alb.
Înainte de afumare e obligatoriu ca piesele de carne să fie cât mai uscate.  Se lasă carnea la zvântat pentru minim 6 ore, în loc uscat și racoros, sau în frigider.

După zvântare se așază produsele în afumătoare și se coc lent la maxim 90°C temperatura din afumătoare. Se ajustează temperatura și cantitatea de fum, în funcție de culoarea produsului.
Produsele sunt sigure de consum după ce temperatura internă (măsurată în mijlocul carnii) a atins minim 70°C.
După afumare, carnea se păstrează în loc uscat, răcoros sau la frigider minim 12 ore pentru a se uniformiza condimentele și sarea.

EDEAFUM-mic
98 Produse

S-ar putea sa-ti placa

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.