- -25%
- Nou

Mix de Condimente pentru coaste in stil BBQ.
Reteta acestui amestec de condimente ii apartine prietenului meu in ale condimentelor, de la E.DE.PORC din Galati. Este o reteta muncita si testata in timp, cu inspiratie din barbecue-ul texan. Se potriveste la coaste de porc sau vita, dar si la alte carnuri pregatite in stil barbecue. Este un dry rub, o marinata uscata, dar care poate fi "umezita" si transformata in pasta prin adaugarea de ulei de masline. Ofera coastelor un gust dulceag si aromat, o caramelizare perfecta si un gust complex si bogat.
Ingrediente: paprika afumata, piper negru, ceapa si usturoi, seminte mustar, chimion, cafea, ghimbir, scortisoara, zahar brut si sare fara iod si antiaglomeranti de la salina Targu Ocna.
DOZAJ: La fiecare 1 kg de carne se folosesc minim 40g de condimente.
Condimentele se presară în ploaie, în strat uniform peste carne, să se lipească cât mai bine de aceasta. Se lasă la marinat la rece, 6-12 ore.
Opțional, se poate unge carnea cu puțin ulei de măsline pentru a forma un binder semi-umed.
Carnea se gătește la temperatură joasă în cuptor, sau afumătoare, dar se poate prepara și la grătar la foc mediu.
SFAT: conceptul de barbecue presupune o coacere și afumare lentă a cărnii într-o afumătoare de tip Smoker.
Se ajustează temperatura și cantitatea de fum în funcție de preferințe.
Se stropește/unge carnea periodic, pentru hidratare: unt topit, suc de mere sau citrice, etc.
S-ar putea sa-ti placa