

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la pui prajit ma ia cu fiori. Incep sa-mi amintesc de pielita crocanta, de aripioare picante, de piept de pui tras la tigaie, de copanele la ceaun cu usturoi, de pulpite rumenite...parca-mi salta si acum inima de bucurie!
Ingrediente: ceapa si usturoi, paprika, piper negru, savory, oregano, sare roz Himalaya 25%, condimente si ierburi naturale.
Daca va place puiul prajit, acum il puteti prepara acasa si va garantam ca va fi mult mai gustos si mai sanatos ca cel de la fast food. Acest amestec de condimente este specific bucatariei sudiste americane. Usturoiul si ceapa sunt rumenite inainte de deshidratare, oferind o aroma delicioasa carnii de pui. Pentru un pui autentic sudist aveti nevoie de un pui transat (sau doar pulpe si aripioare), 1 cana de lapte batut, 1 cana de faina si 2 linguri de amestec de condimente. Amestecati laptele batut cu mirodeniile, puneti bucatile de pui si lasati la marinat minim o ora maxim 24 de ore. Amestecati faina cu mirodeniile. Scoateti puiul din marinata, scurgeti-l bine si apoi tavaliti-l prin faina condimentata. Il puteti praji in baie de ulei, dar daca preferati o varianta light si sanatoasa, il puteti rumeni in cuptorul incins pe o tava tapetata cu hartie de copt. Este delicios si savuros ! Ingrediente: ceapa si usturoi rumenite, paprika, piper negru, mustar, salvie, rozmarin, savory, patrunjel, oregano, sare de mare.