shopping_cart Cart (0)
Subtotal
0,00 lei
Livrare
Gratuit

Total
0,00 lei
Taxe
0,00 lei

Importanta asezonarii mancarii

Importanta asezonarii mancarii

Sa construiesti deliciosul intr-o mancare inseamna sa nu lasi deoparte nici unul dintre gusturi. Orice dish are nevoie de sare si piper, de un pic de paprika sau turmeric pentru culoare, de putin chili pentru senzatie, nu uita de acizi cum ar fi zeama de lamaie sau vin, insa condimentele duc totul la un alt nivel, nici un alt ingredient nu poate combate parfumul si culorile lor.

Ai nevoie doar de putina practica ca sa intelegi aroma unica a condimentelor, apoi vei sti cum sa dai gust oricarui dish pe care il vei pregati. Condimentele pot transforma orice mancare prin adaugarea unei game complexe de gusturi, de la un pic de dulce sau  acrisor pana la picant, sarat sau amarui. Si sa nu uitam de mirosul condimentelor,cel care ne trezeste prima data simturile, dar si de culorile lor vibrante pe care le ofera cu generozitate mancarilor noastre.

Mancarea buna nu necesita skill-uri si tehnici speciale, nici ustensile sau ingrediente scumpe. Un singur lucru ii desparte pe cei care gatesc foarte bine de cei care gatesc mediu: intelegerea importantei asezonarii mancarii. Iar asezonarea inseamna nu numai scoaterea in evidenta a gustului unui ingredient prin adaugarea de sare si piper, ci adaugarea de noi straturi de aroma, gust si culoare. Balansarea aromelor conduce catre complexitatea gustului si odata ce vei incepe sa experimentezi placerea acesta, vei dori sa te bucuri din ce in ce mai mult de condimente, le vei adauga in toate mancarurile sau vei inventa mancaruri doar pentru a le folosi.

Toate comentariile

Lasa un raspuns