

Din seria marinatelor delicioase, va prezint marinata pentru carnita de pui. Ceapa, usturoi, paprika, si inca cateva condimente si ierburi naturale care vor schimba in bine gustul puisorului tau.
Ingrediente: paprika, ceapa, usturoi, piper negru, sare roz Himalaya 30%, zahar brun 10%, condimente si ierburi naturale.
Carnea de pasare este cea mai potrivita pentru a fi marinata inainte de preparare. Absoarbe bine aromele, carnea de pui fiind una destul de putin gustoasa daca nu este asezonata din belsug. Puteti folosi marinata ca atare, frecati bine bucatile de pui cu amestecul de condimente apoi le lasati in frigider intre 2 si 24 de ore. Inainte de a prepara puiul, lasati-l la temperatura camerei 30 de minute. Puteti transforma marinata uscata in lichida, adaugand o lingura de condimente + 3 linguri ulei de masline + zeama de la o jumatate de lamaie. Sau puteti marina puiul si in iaurt sau lapte batut + o lingura de condimente. Puiul astfel preparat va fi aromat, suculent, delicios. Dupa ce a stat in marinata, puiul poate fi pregatit la cuptor, pe gratar, prajit, cu sos, oricum doriti. Ingrediente: paprika, sare de mare, ceapa pudra, usturoi pudra, cimbru, piper alb, chili, piper negru.