Mix-ul Cajun a fost adus de francezi cand au colonizat Louisiana, adica este un fel de mulatru frantuz. Puternic, exotic, romantic, o sa te intorci la el over and over again. O sa il pui pe fripturi, pe cartofi prajiti, in orez, peste legume si asa este si normal deoarece este 100% natural.
Ingrediente: chimion, ceapa si usturoi deshidratate, paprika, sare roz Himalaya 20%, zahar brun 10%, ierburi aromate, piper negru si chili pudra.
Amestecul de condimente cajun este extraordinar de ofertant. Gustul picant al ardeiului cayenne, balansat de dulceata granulelor de ceapa si aroma de oregano si rozmarin ofera preparatelor o tendinta rustica. Asezoneaza foarte bine preparatele din carne, in special friptura de porc la cuptor, dar si legumele, cum ar fi mancarea de cartofi sau tocana de legume. Se adauga si in retetele de peste, cum ar fi file de crap la gratar. Pentru un gust ca la mama acasa, se adauga condimente cajun!
Referinte specifice